Alle vi barna i Brakkebygrenda

Dramatisk gateslagsmål! Gateslag i Oslo! Tre politimenn skadd i opptøyer! Brennende campingvogner! Sirkus i byen! Løp og kjøp!

Det sto før et hus i St. Halvards gate 27. For 21 år sida ble huset overtatt av Ho Chow som nå eier tomta. Byantikvaren krevde at huset skulle pusses opp og bevares, men eieren syns det var for dyrt. Huset brant tilfeldigvis ned et par dager seinere.

For åtte år sida ble stedet okkupert og da oppsto Brakkebygrenda. Man flytta inn på den slitne tomta, bodde i en trehytte og noen campingvogner, og ville drive et byøkologisk prosjekt der. Med fokus på å ha en mer økologisk livsstil og lavere forbruk.

I 2003 vedtok bystyret i Oslo enstemmig å ta tomta fra eiern som har latt den stå å forfalle i alle år, med mål om å lage en barnehage og et forsamlingslokale for bydelen der. Selv FrP og Høyre var med på vedtaket, interessant nok, men Høyre/FrP-byrådet har ikke gjort noe for å få noe gang i saken. Surprise surprise.

Nå har altså boligspekulanten som eier tomta fått pælma bort Brakkebygrenda. Etter å nå ha driti i området og latt det forfalle siden 80-tallet vil eieren nå, ironisk nok, bygge barnehage sjæl. Samtidig er både voksne og barn hivd på gata.

Så selve saken er så mye mer enn en brennende campingvogn. Det her handler ikke om en campingvogn. Det her handler om privatpersoners rett til å kjøre på som dem vil, la byen vår forfalle og seinere tjene penger på det. Om politiets frihet til å gjøre noe med alt som skiller seg ut. Det er bare det at gatekamper selger aviser littegrann bedre enn barnehager.

Forøvrig forteller Aftenposten at naboene syns rivinga var mer til bry enn fester som har vært der tidligere. Alle disse tinga gjør at vi også føler oss som barn av Brakkebygrenda.

Én kommentar to “Alle vi barna i Brakkebygrenda”

  1. Brage Says:

    Døvt når snuten river husa til folk. Det har jeg alltid ment, ass.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: