Gratulerer med dagen!

Kjære kamerater. I dag er det 8. Mars, kvinnedagen, dagen som skal brukes til å feire kampene kvinnebevegelsen har vunnet hittil, og markere og kjempe de kampene som ennå gjenstår. Og det er mange (menn) som spør seg om vi ikke har kommet langt nok nå, og sier at det ikke er noe vits i å ha en kvinnedag lenger. Vi skulle ønske det var sånn, men tar man seg en liten virkelighetssjekk ser det dessverre ut som mye gjenstår før vi er i mål.

Seinest i går gikk psykolog Kristin Spitznogle ut i VG og sa at ”et slag kan tilgis”.  I 2009 mener altså «psykologer» at det fortsatt er greit at menn slår damer. Og ikke nok med det. Menn tjener fortsatt 15% mer enn kvinner, kun 1% av alle voldtektsmenn dømmes og Jens (Stoltenberg) og (Siv) Jensen er i ferd med å innføre yrkesforbud for damer med hijab.

Vi har fortsatt en verden som kan reddes, kamper som kan vinnes og vi trenger enda flere som kan være med. Kvinnedagen, 8. Mars, er fortsatt en utrolig viktig kampdag som må brukes for alt den er verdt. Vi trenger kvinnefrigjøring nå!

Bli med oss å kjempe og danse i dag, først på Youngstorget kl. 14, hvor det blir tog, rairai og vi framfører et par nye låter, så på Skuret kl. 20 hvor vi har slippefest på det nye albumet vårt ”Penga eller livet”! Det handler om å velge side.

Hank & Mari


Kjøp Penga eller livet her!

Én kommentar to “Gratulerer med dagen!”

  1. hilde halvorsen Says:

    Det er ingen politiker som har gått inn for yrkesforbud for jenter i hijab.De sier bare klart ifra at det hører ikke hjemme i en saue kultur som maktuniformerte yrker ofte er.Og personlig gir jeg blanke faen i om jeg blir taua inn av en med jøde karlott eller hijab.De er uansett satt til å forsvare den til enhvertid rådene makta…..MEN jeg vil at jenter skal bli respektert uten hijab så vell som med.Slik er det faktisk ikke i dag.Mange brødre,fedre,og mødre tvinger i dag hijab på sine døttre.Da bidrar det til en kjønnssosialisering som jeg som kvinne og feminist har kjempet mot.I kristendommen har vi lignende sosialisering.»Henda over dyna»noe som har ført til seksuelle tabu,skam over egen kropp,og seksualitet.Noen jenter opplever at familien gir de større frihet med hijab fordi de da signaliserer at de er «good girls» og gir mindre grunn til bekymring for at de skal bringe haram eller skam over familien.Jeg vil ha rett til respekt enten jeg signaliserer «renhet» eller går i miniskjørt!Hvorfor deler av venstre sia går i den fallgruven å forsvare deler av islam eller relgion i det hele tatt er for meg latterlig teit.De som vil bruke hijab på barna sine burde vente med det til barna er store nok til å ta en reel avgjørelse sjøl.I dag opplevde jeg at de noen av de jentene som var der under brenninga av hijaben ropte hore til hun som tok det valge å brenne sin.det sier mye om det kvinnesynet mange er vokst opp med,og hvor viktig det er for noen jenter å være pak(rein).Hilsen venstrevridd,østkant jente og feminist.Gratulerer med dagen.KUL MUSIKK dere lager.Lykke til med den,og hils til Elling fra meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: