Statsministeren, J. Diva og moderne teknologi

Nå sitter vi i bilen på vei ut av Kristiansand og er enige at på litt over en uke nå har vi gjort det som kan kalles å leve livet. Ikke som russetida, men vi har opplevd voldsomt mye vi ikke hadde regna med når forrige uke begynte:

Det første som skjedde var at vi ble ringt fra Ukeslutt på P1 og P2 som ville intervjue oss i forbindelse med at vi er med på noe som heter Rapvalg 2009 (kom på Blå 10. september, vi deltar i finalen der). Etter noen telefoner fram og tilbake viste det seg at det vi skulle gjøre var å rappe for ingen ringere enn statsminister Jens Stoltenberg. Så forrige lørdag kunne du høre oss rappe på radio face 2 face med Jens Stoltenberg (mp3 kommer på hankogmari.no snart). Han virka ikke helt forberedt på at det vi skulle fortelle han var at «noen kaller dem politikere, men vi kaller dem forbrytere». Så han ble litt flau, kunne fortelle at «det er bra at ungdom engasjerer seg» og skyndte seg videre.

Så på fredag dro vi til Kristiansand for å spille to konserter på Protestfestivalen. I går spilte vi en hæla i taket-konsert med Forsøkskaninene (våre helter fra bandet Forsøksgym) på bass, gitar og trommer. I dag (lørdag) når vi hadde lydprøve for kveldens konsert kom ingen ringere enn Gry Jannicke «J.Diva» Jarlum bort til oss og fortalte at hun hadde stått i publikum i går, og likte tekstene våre. Hun kjøpte til og med plata vår «Penga eller livet» (kjøp den her du også hvis du ikke har gjort det allerede).

Så skulle vi gå på scena for å spille et par låter, vi gikk faktisk på rett etter at J.Diva spilte «Svake mennesker», snakk om å hoppe etter Wirkola. Men rett før vi skulle spille merka vi at laptopen vi spiller beats fra vanligvis hadde litt problemer. Så når vi ble introdusert sto den bare å prøvde å skru seg på, uten helt å klare det. Så da kjørte vi spontant på med en acapellaversjon av vårt rapregnskap for den rødgrønne regjeringa, «El Pueblo Unido», akkompagnert av publikum som klappa takta. PCen sto og prøvde å skru seg på gjennom hele den fem minutter lange acapella-opptredenen, og akkurat når vi hadde kommet til siste refreng var faktisk PCen plutselig klar til å samarbeide. Et lite mirakel. Så vi spilte «Triks og slagord» som om ingenting hadde skjedd. Når vi gikk av scenen solgte vi enda en plate. Denne gangen til Jono El Grande (kjent som fadder til Leah Isadora Behn, dattera til Ari Behn og Märtha Louise) og kone.

Så da regner vi med at vi er den nye vinen nå. Minst.

God natt!
Hank & Mari

Én kommentar to “Statsministeren, J. Diva og moderne teknologi”

  1. Markus Ingebretsen Says:

    Bilde fra konserten deres er på fotografmark.com 🙂
    Bra opptreden dere hadde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: